Boekestijn Headquarters Poland

Boekestijn Headquarters Poland
Projekt
Boekestijn Headquarters Poland
Funkcja
Wybrane Biurowe Przemysłowe
Lokalizacja
Żerniki k/Poznania
Inwestor
Boekestijn Real Estate sp. z o.o.
Powierzchnia użytkowa
budynek biurowy: 1.957 m2; hala: 1.200 m2
Kubatura
budynku biurowy: 9.768 m3; hala: 14.189 m3
Status
w trakcie realizacji
Główny projektant
Projekt
Lab 3 Architekci sp. z o.o.
Opracowanie projektu
2020-2021
Realizacja
2020-2021
HALA MAGAZYNOWA ORAZ BUDYNEK BIUROWY WRAZ Z PROJEKTEM WNĘTRZ POLSKIEGO ODDZIAŁU SIEDZIBY FIRMY LOGISTYCZNEJ BOEKESTIJN.

ZAŁOŻENIE OBEJMUJE TRZYKONDYGNACYJNY BUDYNEK BIUROWY STANOWIĄCY DOMINANTĘ OD STRONY GŁÓWNEGO DOJAZDU ORAZ HALĘ MAGAZYNOWĄ Z PLACEM MANEWROWYM W DRUGIEJ CZĘŚCI DZIAŁKI. WOKÓŁ BUDYNKU BIUROWEGO ZNAJDUJE SIĘ PARKING ORAZ TERENY ZIELONE. NA DACHU ZLOKALIZOWANO TARAS UŻYTKOWY, Z KTÓREGO ROZTACZA SIĘ WIDOK NA CAŁĄ OKOLICĘ.

BRYŁA SIEDZIBY SKŁADA SIĘ Z DWÓCH POŁĄCZONYCH ZE SOBĄ PROSTOPADŁOŚCIANÓW STANOWIĄCYCH ZWARTĄ FORMĘ. PROSTE FASADY ZOSTAŁY PODKREŚLONE NIEREGULARNYM RYTMEM OKIEN ORAZ PEŁNYMI I PERFOROWANYMI PANELAMI ELEWACYJNYMI W MIEJSCU OTWIERANYCH OKIEN. GŁÓWNE WEJŚCIE ZOSTAŁO ZAAKCENTOWANE PARTEROWĄ, SZKLANĄ KOSTKĄ. CAŁOŚĆ DOPEŁNIA WYKOŃCZENIE ELEWACJI CIEMNĄ PŁYTKĄ KLINKIEROWĄ.

PROGRAM UŻYTKOWY OBEJMUJE NA PARTERZE PRZESTRZENIE WSPÓLNE, TAKIE JAK KUCHNIĘ Z JADALNIĄ I TARASEM LETNIM, SALE KONFERENCYJNE I WĘZEŁ SANITARNY ORAZ POMIESZCZENIA BIUROWE NA PIERWSZYM I DRUGIM PIĘTRZE. RZUTY ZOSTAŁY ZAPROJEKTOWANE W UKŁADZIE MODULARNYM DZIĘKI CZEMU  MOŻLIWE JEST DOSTOSOWANIE UKŁADU POMIESZCZEŃ DO ZMIENIAJĄCYCH SIĘ POTRZEB INWESTORA.

WSZYSTKIE PRZESTRZENIE ZOSTAŁY ZAPROJEKTOWANE Z MYŚLĄ O KOMFORCIE UŻYTKOWANIA PRZEZ PRACOWNIKÓW FIRMY. OPRACOWANIE UZUPEŁNIONO O PROJEKT WNĘTRZ, GDZIE ZADBANO O ZAPEWNIENIE KOMFORTU PRACY I RELAKSU.

 

www.boekestijntransport.com

więcej / mniej
Kontakt

Lokalizacja projektu